Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Verbouwing OSG West-Friesland

Update 5 september 2017

Bij terugkomst van de zomervakantie hadden we verwacht dat de staalconstructie voor de nieuwbouw op de binnenplaats van het hoofdgebouw geplaatst zou zijn. Dit is helaas niet gelukt. Tijdens de zomervakantie 2017 is er een kleine vertraging opgetreden bij de levering van de staalconstructie waardoor deze nu op vrijdag 8 september wordt geplaatst. Dit kan in de Bontekoestraat bij de ingang van de bouwplaats wat verkeersoverlast veroorzaken, maar dit zal beperkt zijn. Op het spitsuur van de aanlevering zullen in de Bontekoestraat verkeersregelaars aanwezig zijn om alles in goede banen te leiden.

Wat wel is gelukt, is het storten van de fundering, zodat de contouren van de nieuwbouw op de binnenplaats nu zichtbaar zijn.

In de Bontekoestraat is nu ook te zien waar en op welke hoogte de loopbrug tussen de beide gebouwen precies komt te liggen. De doorbraak aan de zijde van het hoofdgebouw is gemaakt.

Verder verloopt de verbouwing tot op heden rustig en redelijk volgens plan. De opgelopen achterstand zal de komende maanden weer worden goedgemaakt en heeft dus geen invloed op de totale bouwtijd.

De komende weken staan in het teken van de plaatsing van de staalconstructie en het leggen van de vloeren op de begane grond en de eerste verdieping van de nieuwbouw op de binnenplaats.
De buurt zal hier verder weinig hinder van ondervinden.

Intern zijn we begonnen met het ontruimen van de oude (enorme) zolder van het monumentale hoofdgebouw. Voor januari zal namelijk worden gestart met het leggen van nieuwe vloeren op de zolder en het plaatsen van de nieuwe luchtbehandelingskasten voor de nieuwe ventilatiekanalen.

In school verloopt alles tot op heden soepel; het nieuwe schooljaar is goed gestart. Alle toiletgroepen in het hoofdgebouw zijn, na de rioleringsproblemen van voor de zomervakantie, weer allemaal beschikbaar. De leerlingen hebben de stofschotten in de gangen verfraaid met kunstzinnige uitingen, ondersteund door de secties van de creatieve vakken. Het ziet er hierdoor een stuk gezelliger uit!

Deze week starten we ook met het geven van verbouwingsinformatie via grote panelen in de gangen van het hoofdgebouw en via Facebook en Instagram. Natuurlijk kunnen ook andere belangstellenden zich als volger van deze social media- pagina’s aanmelden: even zoeken op OSG West- Friesland en de juiste pagina’s zijn zo gevonden.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64
[email protected]

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend