Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

V5 MAW naar Brussel

Op woensdag 5 juli brachten onze leerlingen van V5 Maatschappijwetenschappen

een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel.

In de ochtend kregen we een amusante, uitgebreide en concrete voorlichting over het Europees Parlement en brachten we een bezoek aan de plenaire vergaderzaal. De voorlichter was zo onder de indruk van de slimme vragen van onze leerlingen, dat de voorlichting spontaan een half uur uitliep.

Daarna brachten wij een bezoek aan het Parlementarium: een interactieve multimediarondleiding over de geschiedenis van de Europese integratie en de impact daarvan op ons dagelijks leven, met als hoogtepunt een rollenspel waarbij de leerlingen actief lid waren van het parlement. Als parlementslid moesten zij verschillende belanghebbenden aanhoren en telefoneren met deskundigen om informatie in te winnen over een wetsvoorstel. Na een plotselinge gebeurtenis moest er zelfs spontaan een persconferentie gegeven worden. Uiteindelijk moesten er stemmen geworven worden om een wetsvoorstel goedgekeurd te krijgen. Er werd fanatiek onderhandeld in de vergaderingen en met pijn in het hart moesten er soms compromissen worden gesloten, zodat het wetsvoorstel zowel door een meerderheid van het Europees Parlement als de Raad van de Europese Unie goedgekeurd zou worden.

Na een zonnige wandeling naar het centrum van Brussel en een diner bij de Grote Markt, vertrokken we weer met de bus naar Hoorn. We kijken terug op een intensieve, leerzame, gezellige en prachtige dag! 

Klik hier voor het fotoalbum 

Ga terug

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Na een lang schooljaar waarin hard is gewerkt door leerlingen en het personeel van de OSG West-Friesland, is het nu tijd voor de zomervakantie!

De school is gesloten van woensdag 26 juli tot en met zondag 27 augustus.
We wensen iedereen een mooie zomer toe.

Met vriendelijke groet,
Mede namens het gehele team van de OSG West- Friesland,

Peter Snoek
Locatiedirecteur OSG West- Friesland