Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Verbouwing OSG West-Friesland

Verbouwingsnieuws Update 14 maart 2018

Zo langzamerhand nadert het einde van de eerste fase van de verbouwing. Medio april zal de nieuwbouw op de binnenplaats van het monumentale hoofdgebouw geheel volgens oorspronkelijke planning worden opgeleverd.
Daarmee komen 6 splinternieuwe lokalen, 6 gerenoveerde lokalen, de mediatheek, twee handvaardigheidlokalen en een aantal nieuwe kantoorruimtes beschikbaar.

Momenteel wordt binnen linoleum gelegd, schilderwerk gedaan en worden binnenkozijnen voor nieuwe deuren en ramen geplaatst. Aan de buitenzijde gebeurt weinig, behalve dat in de week van 12 maart de buitengevel van het aangebouwde gedeelte van het hoofdgebouw aan de Bontekoestraat zal worden gestraald. Deze werkzaamheden stonden eerder gepland op 24 februari jl., maar konden toen vanwege het koude weer niet doorgaan. De werkzaamheden veroorzaken geluidsoverlast voor de buurt. Bovendien zal het trottoir aan de zijde van het hoofdgebouw aan de Bontekoestraat zijn geblokkeeerd. De straat zelf blijft open voor verkeer.

In de school vinden momenteel ook reeds de voorbereidingen plaats voor de start van fase 2: de renovatie van het monumentale hoofdgebouw. Hiertoe zijn reeds diverse plafonds verwijderd om de luchtbehandelingskanalen en andere installaties te kunnen aanleggen en voor te bereiden.
Eind april zal het oude hoofdgebouw niet meer in gebruik zijn en vinden alle lessen plaats in het nieuwe gedeelte, het Bontekoegebouw en de noodlokalen.
De verhuizingen die hiervoor nodig zijn worden voorbereid op 19 en 20 april en vinden plaats in de meivakantie. Daarom zijn alle leerlingen ook al op vrijdag 20 april vrij (behalve de leerlingen die nog op reis zijn naar Oostenrijk, Parijs, Rome, Wales of Canterbury).
Fase 2 zal aan het einde van de zomervakantie zijn afgerond.

U kunt de verbouwing, en alle andere zaken in en rond de school, ook volgen via Facebook en Instagram. Gewoon even zoeken op OSG West-Friesland en u/je vindt de juiste pagina’s!

Klik hier voor de animatie

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend