Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Cultureel

Wat betekent dat eigenlijk: cultureel?

Je kunt daar lang over praten, maar wat wij ermee bedoelen, is dat we je belangstelling willen bijbrengen voor creatieve, bijzondere ideeën van andere mensen en voor de dingen die ze daarmee gedaan hebben.

En, net zo belangrijk: we willen je zelf ook leren je eigen creativiteit te ontwikkelen. Dat betekent dat we het belangrijk vinden dat je eigen, originele oplossingen kunt vinden voor vraagstukken.

Eigen oplossingen bedenken moet je voor ieder vak kunnen, maar vakken waar dit heel duidelijk aan bod komt, zijn de kunstvakken.

De kunstvakken nemen daarom op de OSG een belangrijke plaats in. In de onderbouw krijg je muziek, tekenen en handvaardigheid. Bij muziek leer je veel over hoe muziekstukken in elkaar zitten en als je zelf een instrument speelt, mag je laten horen wat je kunt op één van de concerten van de OSG of tijdens de Culturele Avond.
Klik hier voor de fotoalbums van deze activiteiten.

Tekenen of handvaardigheid kun je bij ons ook kiezen als examenvak. Als je voor een van deze vakken kiest, dan krijg je daar ook het vak kunstgeschiedenis bij. Je leert kijken naar kunst en wat kunstenaars bedoelen met hun werken.

Bij alle vakken op de OSG willen we je stimuleren om je eigen fantasie te gebruiken en je de ruimte geven om vooral zélf na te denken. Want pas dan kun je echt creatief zijn. En dat heb je overal voor nodig.

Wetenschappers, verkopers, advocaten, architecten en managers: bij bijna alle beroepen is het handig om creatief te zijn en te denken en om iets te doen zoals nog niemand het eerder heeft geprobeerd.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.