Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Fast Lane English (FLE) is waiting for you! Ruim 70 procent van de nieuwe OSG’ers meldt zich aan voor het programma waarbij je ‘versterkt Engels’ krijgt – twee uur extra Engels per week, náást je gewone Engelse les dus.

Wat doe je in die extra uren?
Engels spreken. Zoveel mogelijk, zodat je Engels er snel op vooruit gaat. Foutjes maken is natuurlijk niet erg, daar leer je juist van!

Engels is één van de wereldtalen. Spreek jij goed Engels, dan kun jij met bijna iedereen op de wereld praten. Dat is handig als je op vakantie bent, maar ook als je later zaken gaat doen in het buitenland of samen gaat werken met mensen die geen Nederlands spreken.

Je duikt tijdens de FLE lessen op alle mogelijke manieren in de Engelse taal en de Britse cultuur. Je leest boeken, luistert naar liedjes en samen stort je je op de Engelse geschiedenis, cultuur, boeken, tijdschriften en films. Je speelt Engelstalige sketches – korte toneelstukjes – of je schrijft een opstel in het Engels.

Tijdens de lessen mag je alleen maar Engels spreken. Dat is in het begin natuurlijk lastig, maar je zult hier, sneller dan je denkt, aan gewend zijn.

Cambridge certificates
Aan het eind van de tweede klas gaan we samen met jou kijken of je door kunt en wilt gaan met FLE. In de vierde klas ga je in Alkmaar examen doen voor een Cambridge certificaat. Deze felbegeerde en internationaal erkende certificaten geven je met voorrang toegang tot opleidingen en universiteiten over de hele wereld.

Leerlingen van de OSG West-Friesland scoren al jaren als beste bij de Cambridge examens. Daarom zijn wij vorig jaar erkend als officieel ‘Cambridge English exam preparation centre’.

Klik hier voor een filmpje over FLE op de OSG

Trips abroad
Een belangrijk onderdeel van FLE is het toepassen van de dingen die je op school geleerd hebt. En waar kun je jouw kennis beter toepassen dan in Groot-Brittannië? Daarom gaan we al vanaf de brugklas op reis.

Je eerste reis als OSG-FLE’er brengt je naar de stad Canterbury, in Kent. Tijdens deze vierdaagse reis word je ondergedompeld in de Britse cultuur en de Engelse taal. Zo gaan we op bezoek bij de Canterbury Cathedral, ga je aan de slag met de Canterbury Tales, maken we een stadswandeling, ga je naar de plek waar ‘The Battle of Hastings’ heeft plaatsgevonden en ontdek je het tunnelstelsel onder Dover Castle.
De avonden breng je, samen met een aantal klasgenoten, door in een gastgezin. Hier bereiden we je tijdens de lessen uiteraard heel goed op voor.

Met Fast Lane English maak je in de 3e klas een erg bijzondere reis. Je kruipt dan in de huid van een echte Engelse leerling die naar kostschool gaat. In uniform volg je lessen van de docenten op de kostschool, je eet in de eetzaal en je slaapt ook op de school. Kostscholen in Engeland hebben ook veel sportfaciliteiten op het terrein van de school zelf. Je zal echte Engelse sporten zoals rugby en cricket doen onder begeleiding van een Engelse sportcoach. Bovendien ligt de kostschool in een prachtig Engels landschap waarvan je de heuvels zult beklimmen.

In het 4e jaar ga je op reis naar Londen, Wales en Stratford upon Avon. Je gaat daar wandelen door de Black Mountains van Wales, slapen in gastgezinnen en jeugdherbergen op spectaculaire plekken, je brengt je zelf geschreven sketch ten tonele en je brengt een bezoek aan Shakespeare ’s theater. Zowel The Globe in Londen als een heuse voorstelling van The Royal Shakespeare Company in de geboorteplaats van ‘The Bard’ zelf zijn onderdeel van het programma!

Benieuwd wat je allemaal gaat zien tijdens de FLE reizen, kijk dan eens naar de fotoalbums.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend