Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Eigenzinnig

Iedere school heeft regels en afspraken: de OSG West-Friesland is daarop geen uitzondering. En we willen natuurlijk graag dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Maar we willen ook dat onze leerlingen leren om nieuwsgierig en zelfstandig te zijn en een eigen mening vormen en kunnen onderbouwen. Dat heet met een mooi woord dat je “kritisch” bent.

Als je wilt dat leerlingen zelfstandig nadenken, moet je ze daar natuurlijk ook de ruimte voor geven. We horen graag jouw mening en mede daarom hebben we een leerlingenraad en klankbordgroepen: dit zijn plekken waar je als leerling mee kunt denken over het reilen en zeilen van de school.

Wil je een reusachtig schilderij maken of een bijzonder onderzoek doen? Dat vinden we interessant en proberen we altijd mogelijk te maken.

Daarnaast willen wij onze leerlingen de ruimte bieden om zichzelf te kunnen zijn. Dat klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het – helaas – niet altijd op een school. De OSG West-Friesland vindt dat juist heel belangrijk.

Het maakt immers niet uit of je een opvallende bril draagt, of een bijzonder kapsel hebt, of dagelijks met de oude hoed van je opa naar school wilt komen.

Je bent wie je bent, iedere leerling heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen achtergrond, zijn eigen emoties. Autochtoon, allochtoon, kakker, emo, gothic, het is allemaal goed op de OSG. We hechten veel waarde aan een goede sfeer. In een goede en veilige sfeer kun je immers beter leren dan in een slechte sfeer.

Dat bedoelen we met “eigenzinnig”.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.