Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Het aangaan van uitdagingen en benutten van je talenten stimuleren we al vanaf de brugklas. Als we zien dat je wat meer aankunt dan geven we je daarvoor de ruimte. Je kunt extra ‘denklessen’ volgen, je eigen project opzetten en je verdiepen in vakken of onderwerpen die je aanspreken.

Masterclasses
Misschien ken jij de OSG van de masterclasses. Dat zijn speciale lesprogramma’s voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8, verzorgd door OSG-leerlingen uit de bovenbouw. Onze leerlingen kiezen een onderwerp, maken een lesplan, bedenken huiswerk en verzorgen in tweetallen de lessen. Leerlingen van meer dan 50 basisscholen uit Hoorn en omgeving komen wekelijks naar de OSG om daar te leren over bijvoorbeeld Noorse mythologie, game development of literatuur en film.

Misschien vind jij het nu al leuk om te weten dat ook jij in de bovenbouw een masterclass mag verzorgen! Wij houden wel van een uitdaging, en jij?

Ben jij zo’n leerling die altijd meer wil weten? Of stel jij altijd kritische vragen in de klas en zou jij je grenzen wel eens willen verleggen? Dan is deelname aan een van de volgende mogelijkheden die we op school bieden misschien iets voor jou!

Plusklas
Na de kerstvakantie is er voor slimmeriken uit de tweede en derde klas een Plusklas. Leerlingen krijgen college van gastdocenten buiten de school over allerlei onderwerpen die verder gaan dan de gewone lesstof. Zo kom je bijvoorbeeld van alles te weten over het rechtssysteem in Nederland of leer je de wereld te bekijken door de bril van een archeoloog.

Bureau Talent
Slimme onderbouwleerlingen die meer uitdaging zoeken, kunnen zich inschrijven voor een project op maat van Bureau Talent. Zij kiezen in overleg met hun docenten welke uren ze daarvoor gebruiken.

Denklessen
Alle leerlingen in de VWO-klassen krijgen ‘denklessen’ aangeboden. Dit zijn lessen waarin we je laten zien hoe je hersenen nu eigenlijk werken en hoe je ze nog beter kunt gebruiken.

Pre-University College
Voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen uit de bovenbouw die meer uitdaging zoeken is het Pre-University College ontwikkeld. Er is een aanbod van masterclasses ontwikkeld over zeer diverse onderwerpen. Deze masterclasses zijn inhoudelijk voorbereid door ontwikkelteams, bestaande uit docenten vanuit o.a. de OSG en de VU. Het Pre-University College biedt aan leerlingen van de OSG een gelegenheid om zich in een academisch klimaat te begeven en op niveau bezig te zijn met wetenschappelijke thema's. Daarmee past onze deelname uitstekend in ons excellentiebeleid.

Hoogbegaafdheidscoach
Ook als je slim bent gaat niet altijd alles vanzelf. Op de OSG hebben we een hoogbegaafdheidscoach die slimme leerlingen extra kan ondersteunen.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend