Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Op de OSG ga je regelmatig op reis naar het buitenland. Deze reizen zijn echter geen vakanties! Elke reis is er om je meer te leren over verschillende vakken. 

Indien je FLE hebt gekozen ga je van de eerste tot en met de vierde klas op reis (zie FLE).
Kies je voor het atheneum of gymnasium, dan ga je in de derde klas naar Xanten, in de vierde klas reis je naar Trier en in de vijfde klas ga je naar Rome.
Indien je geen FLE hebt gekozen, dan kun je in mavo 3, havo 4 en vwo 4 op reis, de zogenaamde ‘werkweek’.
De bestemmingen van de ‘werkweken’ variëren elk jaar. Dit schooljaar kunnen onze leerlingen kiezen uit Berlijn, Parijs of een wintersportreis. 
Daarnaast gaan de leerlingen van vwo 6 naar Ieper in België, waar de overblijfselen van de loopgraven uit de eerste wereldoorlog zich bevinden.

Om foto’s van de reizen te bekijken, klik hier

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.