Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

De OSG West-Friesland is de enige school in de regio met een technasium. Het technasium is voor leerlingen die een VWO-advies hebben.

In een technasiumklas heb je, naast de gewone vakken op het VWO, het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Tijdens de lessen O&O ga je aan de slag met levensechte opdrachten uit het bedrijfsleven. Zo werken de huidige technasium-brugklassers aan een ontwerp voor een nieuw duikscherm voor de zwemlessen in  zwembad ‘De Waterhoorn’. De badmeesters vinden de schermen die nu gebruikt worden heel onhandig en willen graag een oplossing voor dit probleem. De technasium-brugklassers zijn nu druk bezig met het bedenken van die oplossing.

Voor het technasium hoef je niet super ‘technisch’ te zijn. Wel moet je het leuk vinden om samen te werken en moet je het een uitdaging vinden om creatief om te gaan met lastige vraagstukken. Door middel van onderzoeken en ontwerpen kom je met je groep tot oplossingen voor de opdrachten die je van de opdrachtgever krijgt. De ideeën die je bedacht hebt ga je ook presenteren aan de opdrachtgever.

De bedachte oplossingen moeten ook echt in de praktijk gebruikt kunnen worden. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat oplossingen die je in je groep bedacht, ontworpen en gepresenteerd hebt, overgenomen worden door de opdrachtgever. Het is dus mogelijk dat in de toekomst kinderen door duikschermen zwemmen die door leerlingen van de OSG ontworpen zijn.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend