Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Samen

Leuk, een nieuwe school! Maar misschien ook wel een beetje spannend in het begin. Daarom krijg je als brugklasser op de OSG West-Friesland ruim de tijd om aan alles te wennen.

Het is een grote stap van je oude, vertrouwde basisschool naar die grote OSG. Die stap hoef je niet in je eentje te maken: wij zijn er om je te helpen en te begeleiden. Je mentor, je afdelingsleider, de docenten, conciërges en vooral ook de leerlingmentoren zullen er voor zorgen dat je snel went aan de OSG.

De eerste vier weken van het schooljaar noemen we de Wenweken. In deze vier weken houden we er rekening mee dat alles nieuw voor je is. Op de middelbare school gaan dingen nu eenmaal anders dan op de basisschool: ieder uur een andere docent, ieder uur een ander lokaal en vaak heen en weer lopen tussen de verschillende gebouwen. Misschien kun je het lokaal even niet vinden of ben je een boek vergeten. Er zijn altijd andere leerlingen in de buurt die je graag willen helpen. Verder kun je natuurlijk altijd bij je mentor of een van de leerlingmentoren terecht.

Op de OSG vinden wij het belangrijk dat je samen met je nieuwe klasgenoten een groep gaat vormen. Om dit zo snel en zo goed mogelijk te doen, ga je tijdens de mentorlessen bijvoorbeeld aan de slag met de Krachtige Klas.

Naast de lessen van de Krachtige Klas organiseren we activiteiten om je kennis te laten maken met je nieuwe klasgenoten. Zo ga je op de eerste vrijdag van het schooljaar samen met je klas strijden voor de titel ‘sportiefste brugklas’ en gaan we aan het eind van de Wenweken twee dagen naar Duinrell.

In Duinrell ga je samen met je klasgenoten aan de slag met verschillende activiteiten en opdrachten om elkaar nog beter te leren kennen. Er staan allerlei buitenactiviteiten op het programma, zoals boogschieten, een klimparcours in de boomtoppen, toggelen en een speurtocht door het bos. Natuurlijk gaan we ook het Tikibad in.
Klik hier voor de foto’s van de kennismakingsdagen in Duinrell.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.