Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Deze week zijn we ‘overgestapt’ van Magister 5.7 naar Magister 6.1. Voor de docenten is deze nieuwe omgeving even wennen. Alle functionaliteit die nodig is voor een les (huiswerk, absentie, lesnotitie’s etc.)  is in deze versie aanwezig. In de personeelskamer liggen blauwe boekjes met een korte instructie en op Moodle staat een uitgebreide handleiding Magister 6.1 (Home / ►Cursussen / ►Diversen / ►Magister).

Voor mentoren is nog niet alles overgezet. Oude logboeknotities en berichten naar ouders is in Magister 6.1 nog niet klaar. Mentoren moeten voorlopig nog even in twee versies werken. Magister zegt dat alles in januari 2018 operationeel is.

Magister 5.7 is op de website verhuisd van de Homepage naar Personeel. Bedenk dat Magister 5.7 alleen te openen is in Internet Explorer. Het webadres van Magister 5.7 is http://atlas.swp.nl

 Voor vragen kan je terecht bij Jan Haker en Michael Idema (digicoach@atlascollege.nl)

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.