Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Cultureel

Wat betekent dat eigenlijk: cultureel?

Je kunt daar lang over praten, maar wat wij ermee bedoelen, is dat we je belangstelling willen bijbrengen voor creatieve, bijzondere ideeën van andere mensen en voor de dingen die ze daarmee gedaan hebben.

En, net zo belangrijk: we willen je zelf ook leren je eigen creativiteit te ontwikkelen. Dat betekent dat we het belangrijk vinden dat je eigen, originele oplossingen kunt vinden voor vraagstukken.

Eigen oplossingen bedenken moet je voor ieder vak kunnen, maar vakken waar dit heel duidelijk aan bod komt, zijn de kunstvakken.

De kunstvakken nemen daarom op de OSG een belangrijke plaats in. In de onderbouw krijg je muziek, tekenen en handvaardigheid. Bij muziek leer je veel over hoe muziekstukken in elkaar zitten en als je zelf een instrument speelt, mag je laten horen wat je kunt op één van de concerten van de OSG of tijdens de Culturele Avond.
Klik hier voor de fotoalbums van deze activiteiten.

Tekenen of handvaardigheid kun je bij ons ook kiezen als examenvak. Als je voor een van deze vakken kiest, dan krijg je daar ook het vak kunstgeschiedenis bij. Je leert kijken naar kunst en wat kunstenaars bedoelen met hun werken.

Bij alle vakken op de OSG willen we je stimuleren om je eigen fantasie te gebruiken en je de ruimte geven om vooral zélf na te denken. Want pas dan kun je echt creatief zijn. En dat heb je overal voor nodig.

Wetenschappers, verkopers, advocaten, architecten en managers: bij bijna alle beroepen is het handig om creatief te zijn en te denken en om iets te doen zoals nog niemand het eerder heeft geprobeerd.

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend