Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Gedurende je schoolloopbaan, maak je in én buiten de lessen kennis met veel verschillende kunstvormen zoals bijvoorbeeld: theater, dans, muziek, film en vormgeving. Je bezoekt voorstellingen, musea en films en je kunt ook ''uitvoerend kunstenaar'' zijn door mee te doen aan de lente- en herfstconcerten of culturele avonden. De OSG heeft ook een eigen toneelclub die jaarlijks een uitvoering verzorgt.  

Met het vak CKV, dat je in de bovenbouw krijgt, ga je regelmatig naar het theater, musea of  film. Je krijgt hierbij dan ook een workshop of opdracht. Buiten de activiteiten waar je met school naartoe gaat, ga je zelf nog een aantal voorstellingen, concerten of musea bezoeken. Je mag zelf kiezen waar je heen gaat.

Leerlingen in het VWO maken bovendien kennis met beeldhouwkunst, bouwkunst, schilderkunst, mythologie, geschiedenis, filosofie en religie van Grieken en Romeinen. Maar daar houdt het nog niet mee op: je maakt ook kennis met de manieren waarop al die aspecten in latere periodes de geschiedenis en kunstenaars hebben beïnvloed. Zo kom je er bijvoorbeeld achter hoe het Paleis op de Dam in Amsterdam is geïnspireerd door de Romeinse bouwkunst. Uiteraard ga je regelmatig op excursie om je met dit soort dingen in contact te brengen. Voor een filmpje over deze excursies, klik hier.

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend