Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Eigenzinnig

Iedere school heeft regels en afspraken: de OSG West-Friesland is daarop geen uitzondering. En we willen natuurlijk graag dat iedereen zich aan de gemaakte afspraken houdt.

Maar we willen ook dat onze leerlingen leren om nieuwsgierig en zelfstandig te zijn en een eigen mening vormen en kunnen onderbouwen. Dat heet met een mooi woord dat je “kritisch” bent.

Als je wilt dat leerlingen zelfstandig nadenken, moet je ze daar natuurlijk ook de ruimte voor geven. We horen graag jouw mening en mede daarom hebben we een leerlingenraad dit is een plek waar je als leerling mee kunt denken over het reilen en zeilen van de school.

Wil je een reusachtig schilderij maken of een bijzonder onderzoek doen? Dat vinden we interessant en proberen we altijd mogelijk te maken.

Daarnaast willen wij onze leerlingen de ruimte bieden om zichzelf te kunnen zijn. Dat klinkt heel vanzelfsprekend, maar dat is het – helaas – niet altijd op een school. De OSG West-Friesland vindt dat juist heel belangrijk.

Het maakt immers niet uit of je een opvallende bril draagt, een bijzonder kapsel hebt of dagelijks met de oude hoed van je opa naar school wilt komen.

Je bent wie je bent, iedere leerling heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen achtergrond, zijn eigen emoties. Voor iedereen is een plek op de OSG. We hechten veel waarde aan een goede sfeer. In een goede en veilige sfeer kun je immers het beste leren.

Dat bedoelen we met “eigenzinnig”.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend