Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Canterbury update

een kort verslag van de FLE-1 Canterburyreis

Op dinsdag 12 april was het eindelijk zo ver: het vertrek naar Canterbury! Om acht uur waren alle leerlingen verzameld bij de Waterhoorn, waar weldra drie witte en een blauwe bus verschenen om ons daar naar toe te brengen. Hoewel 1H, 1K en 1L in eerste instantie erg blij waren in de mooie blauwe bus te mogen, bleek dat in eerste instantie tegen te vallen: geen beeldschermen om dvd’s te kijken en geen klaptafeltjes aan de stoelen. Maar gelukkig zat mevrouw Vervaat ook in deze bus en had zij allerlei spelletjes bedacht om hen vast aan het praten te krijgen in het Engels. Verveeld hebben ze zich zeker niet!

In bus 1 bleken ondertussen 1A en 1C ontzettend lieve en rustige reisgenoten te zijn, terwijl het er in bus 2, met 1B en 1F, toch wat minder rustig aan toe ging: er werd veel gepraat en gelachen, maar ook gezongen: K3 bleek ineens weer favoriet.

In Calais konden we dan eindelijk de boot op, maar eerst moesten we toch nog even langs de douane. Dat was niet voor iedere bus even makkelijk: er bleek toch een paspoort vergeten te zijn (wat gelukkig opgelost kon worden) en een ID-kaart leek ineens pootjes te hebben gekregen en was spontaan verdwenen, maar bleek toen toch onder de stoel van de voorbuurman te zijn geschoven. De collega die als laatste door de douane ging, kreeg zij complimenten van de douanier : hij vond de leerlingen voor hun leeftijd heel slim en hij vond dat ze zich uitstekend hadden gedragen: ze waren zeer beleefd!! 

De overtocht van Calais naar Dover verliep uitstekend: het was mooi weer, de zee was kalm en al snel zagen we langzaam de ‘white cliffs of Dover’ dichterbij komen. Eenmaal terug in de bussen en op Engelse grond werden de kinderen toch een beetje nerveus: bij welk gastgezin zouden ze terecht komen? Hoe zouden ze zijn? Rond zes uur Engelse tijd waren ze er allemaal achter en gingen ze mee voor hun eerste nachtje in deze spannende, nieuwe omgeving.

 

De volgende morgen, om acht uur, zagen we de kinderen weer en kwamen de verhalen. Sommigen bleken in de mooiste huizen te wonen, inclusief waterbed en playstation, anderen hebben ontdekt dat niet iedereen het even rijk heeft en dat dat niet meteen betekent dat je dan minder aardig bent. 

 

Op woensdag gingen de bussen 2 en 4 naar Dover Castle en Shorne Wood, terwijl de bussen 1 en 3 hun dag in Canterbury hadden.

In Dover Castle moesten de kinderen hard aan het werk om de vragen te beantwoorden over het kasteel en de omliggende gronden en was er uiteraard ook tijd om te kijken, te genieten en te ontdekken. In Shorne Wood, een beschermd natuurgebied op een uurtje rijden van Canterbury, kregen de leerlingen uitleg over verantwoord bosbeheer, mochten ze in het gras en de bomen op zoek naar de verschillende dieren die daar leven (ieuw! Spinnen!) en gingen ze in de vijver op zoek naar wat er daar allemaal rond zwom. 

Ondertussen ontdekten de kinderen in Canterbury de stad aan de hand van een speurtocht. Ook kregen ze een aantal Canterbury Tales te horen, geschreven door Geoffrey Chaucer, en bezochten ze de kathedraal. In de kathedraal waren er ook een aantal vragen te beantwoorden en de leerlingen waren ook daar hard aan het werk. Gezegd moet worden dat onze leerlingen zich fantastisch hebben gedragen in de kathedraal. Ze begrepen heel goed dat dit een plaats was om heel stil te zijn en respect te hebben voor de andere bezoekers en de plaats waar ze waren. Ze vonden het een indrukwekkende ervaring.

De Canterbury-gangers sloten de dag af met een bezoek aan de bioscoop om de film ‘Pete’s dragon’ te zien; een hernieuwde Disney-versie van het verhaal van Peter en de Draak. Hoewel de film in het Engels was en zonder ondertiteling, hebben de leerlingen van de film genoten.

 

Op donderdag werden deze activiteiten omgedraaid: bus 2 en 4 naar Canterbury en bus 1 en 3 naar Dover Castle en Shorne Wood. Net als gisteren waren de leerlingen geïnteresseerd en gemotiveerd om van alles te weten over wat ze ook maar zagen en ook deze dag was het weer ons gunstig gezind: overal kon er van de zon genoten worden en menigeen heeft een kleurtje gekregen.

In de avond werden de kinderen voor het laatst opgehaald door hun gastouders: de laatste avond om Engels te oefenen en ook de avond om de koffers in te pakken: morgen rijden (en varen) we terug naar huis. Tot dan!

 

Klik hier voor het fotoalbum

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend