Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Gezonde school

OSG West-Friesland heeft het themacertificaat Voeding behaald

Themacertificaat Voeding

Het ontvangen van het certificaat Voeding is voor de school een bevestiging dat zij goed bezig is op het gebied van het stimuleren van gezond eetgedrag. Tijdens een aantal lessen wordt bijvoorbeeld aandacht besteed aan gezonde voeding. Verder is het aanbod in de kantine aangepast en biedt de school projecten aan voor leerlingen met (beginnend) overgewicht c.q. een te hoog BMI.

Gouden Gezonde Schoolkantine Schaal 2017

Voorwaarde voor toekenning  van het certificaat was dat we de Zilveren Gezonde Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum moesten bemachtigen. Dit is onlangs gelukt en is zelfs de Gouden Gezonde Schoolkantine Schaal geworden. Om deze schaal te ontvangen, is door ons hard gewerkt aan het aanbod en de presentatie hiervan in onze kantine. We bieden inmiddels meer dan 80% betere keuzes aan bij zowel het uitgestalde aanbod als in de automaten. Ook hebben wij groente en fruit in het assortiment. Daarnaast stimuleren we leerlingen om water te drinken door het beschikbaar stellen van een watertappunt waar leerlingen (gratis) hun flesjes met water kunnen vullen. Tevens worden waterflesjes tijdens de reguliere lessen toegestaan.

Vijf themacertificaten

Er zijn vijf themacertificaten die de school aan kan vragen om een Gezonde School te worden. In schooljaar 2014-2015 is het certificaat ‘Welbevinden en Sociale Veiligheid’ behaald. De OSG was hiermee de eerste school in Nederland die op basis van dit certificaat het vignet Gezonde School ontving.
Prioriteit voor komend schooljaar is het toewerken naar een rookvrij schoolterrein en het aanvragen van het derde themacertificaat Roken- Alcohol- en Drugspreventie.


Voor meer informatie over de themacertificaten verwijzen wij u door naar de website www.gezondeschool.nl.

 

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend