Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Kunst in de studieruimte

Na de Kerstvakantie bleek er iets veranderd in de studiezaal...

Op de achterwand was een groot kunstwerk aangebracht. Het is ontworpen en gemaakt door Rik Verheijen, de docent handvaardigheid van de OSG. 

De plek én de vorm is bijzonder; staand voor het kunstwerk kun je rechts het grote glas-in-loodraam zien, dat ongeveer honderd jaar geleden ontworpen is door de architect van de school, Jan Vrijman. Dit ontwerp vormde het uitgangspunt voor het werk van Rik Verheijen; het bestaat uit een compositie van in elkaar grijpende schakels die ongetwijfeld een symbolische betekenis had; onderwijs is een gezamenlijk proces, waarin samenwerking belangrijk is.

Door de uitvergroting, materiaalbehandeling en verschuiving van de richtingen is een indrukwekkend en compleet nieuw kunstwerk ontstaan, dat het begin vormt van een reeks werken die voor een verbinding tussen de verschillende gebouwen van de school zal gaan zorgen.


De schetsfase


Het uiteindelijke resultaat

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend