Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Leerlingen OSG schuiven aan bij Hoornse Stadsgesprekken

Een aantal van onze leerlingen schoof gister aan bij ronde twee van de Hoornse Stadsgesprekken om een talkshow op te nemen.

Naar aanleiding van de demonstraties die in 2020 in Hoorn plaatsvonden, voor en tegen het standbeeld van J.P. Coen, besloot het stadsbestuur om met inwoners van de stad in gesprek te gaan. Om dit zo breed mogelijk op te zetten, hield de gemeente in de afgelopen periode gesprekken met vertegenwoordigers van de stad om samen te besluiten welke vorm dit moest krijgen en welke onderwerpen belangrijk zijn. Voor het jaar 2020-2021 gaan de stadsgesprekken over inclusie, het koloniale- en slavernij verleden en hoe wij samenleven in Hoorn.

 

Om jongeren hierin een stem te geven nam de gemeente contact op met verschillende scholen, waaronder de OSG. Drie leerlingen zijn vandaag aanwezig bij de opnames van een talkshow.  

 

Aaron Drost is vandaag co-presentator. “Ik zie dat zelfs voor een stad die, naar mijn mening best goed georganiseerd is, er nog steeds grote problemen zijn die opgelost moeten worden.
Daarom behandelen wij in de talkshows vraagstukken als verleden, discriminatie en polarisatie om een beter beeld te krijgen van wat Hoorn nou echt voor een stad is. Ik grijp deze kans graag aan om Hoorn samen een betere plek te maken.”

 

De stadsgesprekken worden opgenomen in de vorm van een serie en zijn er vooral om naar elkaar te luisteren. Via #SGHoorn kun je zelf ook meepraten. Zodra de gesprekken online staan laten we dit natuurlijk weten.

 

Ga terug

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend