Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland

Leerlingenraad en ouderraad vergaderen samen

Best wel een bijzonder moment.

Voor de eerste keer vergaderden vandaag de leerlingenraad en de ouderraad van de OSG samen. Om eens nader kennis te maken en om te bespreken of ze misschien vaker samen zouden kunnen optrekken.

De ouderraad was met vier leden vertegenwoordigd: voorzitter Wolbrecht van Heuvel, vice-voorzitter Michael Deen, secretaris Mirjam van Diepen en Jan Karel Buijink, penningmeester. Namens de leerlingenraad zaten Mirre, Thien, Dave, Ezra, Liesa, Benjamin, Hadassah, Félice, Joris en Lonneke aan tafel.

Voorzitter Mirre vertelde dat de leerlingenraad onder andere via de klankbordgroepen goed weet wat er onder leerlingen leeft. Regelmatig zit de leerlingenraad daarover met directeur Peter Snoek of de afdelingsleiders om tafel.

De ouderraad kent ook klankbordgroepen en vergadert eveneens geregeld met directie en afdelingsleiding. Daarbij kan van alles besproken worden, vertelde Wolbrecht van Heuvel, ‘maar we praten niet over individuele leerlingen – het gaat altijd over de school als geheel, het onderwijs en de leerlingen als groep’.

De leerlingenraad zit toevallig in een drukke tijd: de rozenactie komt eraan, het Valentijnsfeest (al wordt dat georganiseerd door de Feestcommissie) en de Culturele Avond staan op het programma. ‘Het kost tijd, het werk in de leerlingenraad, maar we vinden het leuk en belangrijk om te doen’, zei Liesa. En vele handen maken licht werk. De leerlingenraad heeft tegenwoordig geen gebrek meer aan animo. Mirre: ‘Als je iets voor je school wilt betekenen, speelt leeftijd geen rol.’

Afgesproken werd om later dit schooljaar weer eens samen te komen en in de tussentijd contact te houden. Zowel leerlingen- als ouderraad moeten bijvoorbeeld nog brainstormen over een bijdrage aan het 150-jarig jubileum, komend schooljaar.

 

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend