Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Verslag FLE brugklas

Maandag 15 april - Bus 2 - klas 1A en 1L Vanaf 7:15 uur

toen de eerste leerlingen op het parkeerterrein van de Waterhoorn arriveerden, gonsde het van de spanning. Vandaag was het eindelijk zo ver: op reis naar Engeland zonder ouders!

De drie bussen waren al snel gevuld met bagage en kinderen en onder fanatiek gezwaai van ouders gingen we op weg. De reis naar Calais verliep voorspoedig, maar toen we eenmaal bij de douane aankwamen, liep de boel vast. Van enige doorstroming van het parkeerterrein naar het douanegebouw was enkele uren lang geen sprake; een situatie die bij een no-deal Brexit goed gepast had, maar die nu totaal niet te begrijpen was. Het humeur van de kinderen was door de vertraging echter niet stuk te krijgen. Het bleef gezellig en iedereen gedroeg zich voorbeeldig! Ook was men druk in de weer met het fotograferen van de diverse voorwerpen en objecten, de opdracht voor onderweg. Een logo van Starbucks, een fastfood restaurant, een selfie met een docent: er werden fanatiek stickers verzameld die punten opleverden. Een paar uur later dan gepland, vertrokken we vanuit een zonovergoten haven van Calais naar Dover.

Wat een feest, om even de benen te strekken en uit te waaien op het dek! De eerste porties fish & chips werden verorberd terwijl de White Cliffs of Dover in zicht kwamen. Na de boottocht was het nog een half uur naar Ramsgate, waar de gastouders klaarstonden om hun tijdelijke zoons en dochters te verwelkomen. Vol verwachting stapten onze kinderen de bus uit, op weg naar een logeerpartij bij een Engels gezin. Hoe zal dat zijn?

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Het personeel van de OSG West-Friesland wenst iedereen een fijne vakantie