Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

TOP-uren op de OSG

Tijdens de TOP-uren worden de leerlingen uitgedaagd om op een onderzoekende manier bezig te zijn in een contextrijke omgeving, waarbij de buitenwereld en de school één zijn.

TOP staat voor Toevoegend, Ondersteunend, Ontwikkelend of Onderzoekend en Persoonlijk. Het programma van TOP is bedacht met als uitgangspunt dat alle leerlingen een keuze moeten hebben: niet iedereen wil alleen maar sporten of alleen maar met tekenen of handvaardigheid bezig zijn. Onze leerlingen moeten uitgedaagd worden om verder te kijken dan hun directe omgeving; uitgedaagd worden om in andere domeinen te kijken om zo onbewuste talenten te kunnen ontdekken en ontwikkelen of bewuste talenten verder te ontwikkelen.

Het aanbod van TOP is gebaseerd op de domeinen sport, creativiteit en drama. De TOP-uren worden ingevuld door interne en externe bevoegde en bekwame docenten. De inhoud van het programma wordt bepaald door de docenten die de domeinen aanbieden, om zo ook de docent de ruimte te geven zijn of haar talenten ten toon te spreiden om de leerlingen zo goed mogelijk te enthousiasmeren en uit te dagen.

De verschillende domeinen worden in zes blokken van zes weken aangeboden. Dit geeft de leerling de mogelijkheid om in zes blokken kennis te maken met de drie verschillende domeinen.

Elke schoolweek volgen de leerlingen twee lesuren TOP. De leerlingen krijgen geen cijfers, maar wel beoordelingen. Deze zijn gebaseerd op inzet en aanwezigheid.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend