Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

De OSG West-Friesland bestaat 150 jaar. Op 15 november 2018 was het precies anderhalve eeuw geleden dat de ‘gemeentelijke HBS’ met tweeëndertig leerlingen van start ging in een oud VOC-pakhuis in de Muntstraat.

Sinds die tijd ging de school door het leven als HBS, Rijks-HBS, Westfries Lyceum (vanaf 1959 ook met MMS), Rijks Scholengemeenschap en Openbare Scholengemeenschap West-Friesland. Sinds 1994 is de OSG een locatie van het Atlas College.

De school heeft een roemrucht verleden, dat stoelt op (gedeelde) opvattingen over vrijheid, gelijkheid en eigenzinnigheid. Daarnaast bleek het snijvlak van Johan Messchaertstraat en Bontekoestraat een mooie voedingsbodem voor cultureel talent.

De OSG West-Friesland viert het 150-jarig jubileum met allen die haar dierbaar zijn: leerlingen, oud-leerlingen, medewerkers, oud-medewerkers, buurtbewoners en relaties. Deze pagina’s zullen in het schooljaar 2018-2019 steeds worden aangevuld.

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend