Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

 

Kom je op de OSG, dan krijg je er meteen een paar grote broers of zussen bij. Dat zijn de leerlingmentoren: leerlingen uit de bovenbouw die jou helpen als dat nodig is.

De leerlingmentoren zijn natuurlijk zelf ook brugklasser geweest. Ze weten dus uit eigen ervaring waar je tegenaan kunt lopen op zo’n grote, nieuwe school. In het begin is alles nieuw en vreemd en misschien durf je niet met iedere vraag naar je mentor te stappen. Dan kun je altijd terecht bij de leerlingmentoren. Zij weten meestal wel raad. Ook hebben ze handige tips voor je.

Er zijn ongeveer zes leerlingmentoren per klas. Ze schuiven regelmatig aan bij een les en je komt ze natuurlijk ook tegen in de gangen of de brugklasaula. Misschien groet je elkaar dan alleen maar even, maar misschien wil je graag even met je leerlingmentor delen dat je een mooi cijfer hebt gehaald voor je toets Frans (of dat je stiekem verliefd bent).

Leerlingmentoren gaan ook mee met de kennismakingsdagen in Duinrell en zijn aanwezig bij bijna alle brugklasactiviteiten: wel zo vertrouwd!

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend