Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Fast Lane English

6 nov 2020


Fast Lane English (FLE) is waiting for you! Ruim 70 procent van de nieuwe OSG’ers, mavo, havo en vwo, meldt zich aan voor het programma waarbij je ‘versterkt Engels’ krijgt – twee uur extra Engels per week, náást je gewone Engelse les dus.

Wat doe je in die extra uren?

Engels spreken. Zoveel mogelijk, zodat je Engels er snel op vooruit gaat. Foutjes maken is natuurlijk niet erg, daar leer je juist van!

Engels is één van de wereldtalen. Spreek jij goed Engels, dan kun jij met bijna iedereen op de wereld praten. Dat is handig als je op vakantie bent, maar ook als je later zaken gaat doen in het buitenland of samen gaat werken met mensen die geen Nederlands spreken.

Je duikt tijdens de FLE-lessen op alle mogelijke manieren in de Engelse taal en de Britse cultuur. Je leest boeken, luistert naar liedjes en samen stort je je op de Engelse geschiedenis, cultuur, boeken, tijdschriften en films. Toneelspelen is een groot onderdeel van Fast lane: je speelt Engelstalige sketches – korte toneelstukjes – en zelfs in grote producties van Shakespeare-toneelstukken krijg je een rol!

Tijdens de lessen mag je alleen maar Engels spreken. Dat is in het begin natuurlijk lastig, maar je zult hier, sneller dan je denkt, aan gewend zijn.

Cambridge certificates

Aan het eind van de tweede klas gaan we samen met jou kijken of je door kunt en wilt gaan met FLE. In de vierde klas ga je in Alkmaar examen doen voor een Cambridge certificaat. Deze felbegeerde en internationaal erkende certificaten geven je met voorrang toegang tot opleidingen en universiteiten over de hele wereld.

De scores van alle FLE-leerlingen (mavo havo en vwo) in het vierde jaar, als ze examen doen, horen al jaren bij de hoogste van Cambridge in Noord-Holland. Daarom zijn wij erkend als officieel ‘Cambridge English exam preparation centre’.

Trips abroad

Een belangrijk onderdeel van FLE is het toepassen van de dingen die je op school geleerd hebt. En waar kun je jouw kennis beter toepassen dan in Groot-Brittannië? Daarom gaan we al vanaf de brugklas op reis.

Je eerste reis als OSG-FLE’er brengt je naar de stad Canterbury, in Kent. Tijdens deze vierdaagse reis word je ondergedompeld in de Britse cultuur en de Engelse taal. Zo gaan we op bezoek bij de Canterbury Cathedral, ga je aan de slag met de Canterbury Tales, maken we een stadswandeling, ontdek je het tunnelstelsel onder Dover Castle en ervaar je the White Cliffs of Dover van dichtbij.
De avonden breng je, samen met een aantal klasgenoten, door in een gastgezin. Hier bereiden we je tijdens de lessen uiteraard heel goed op voor.

Met Fast Lane English maak je in de 3e klas een erg bijzondere reis. Je kruipt dan in de huid van een echte Engelse leerling die naar kostschool gaat. In uniform volg je lessen van de docenten op de kostschool, je eet in de eetzaal en je slaapt ook op de school. Kostscholen in Engeland hebben ook veel sportfaciliteiten op het terrein van de school zelf. Je zal echte Engelse sporten zoals rugby en cricket doen onder begeleiding van een Engelse sportcoach. Bovendien ligt de kostschool in een prachtig Engels landschap waarvan je de heuvels zult beklimmen.

In het 4e jaar ga je op reis naar Schotland. Je reist af naar de plek waar Harry Potter verzonnen is, aan de voet van Edinburgh Castle in Edinburgh. Klim samen met je Fast Lane English klasgenoten naar de top van de oude vulkaan in het centrum van de stad, Arthur’s Seat. Je verblijft in een gastgezin, waar je echt goed Schots Engels leert spreken, als je geniet van de beroemde Schotse gastvrijhied.  Halverwege de week gaat de reis de woeste hooglanden in, om daar door wind en weer de besneeuwde toppen van de Highlands te bedwingen. Een betoverende reis.

Benieuwd wat je allemaal gaat zien tijdens de FLE reizen, kijk dan eens naar de fotoalbums.

Ga terug

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend