Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Jasmijn exposeert in Rijksmuseum

1 jul 2019


OSG-leerling Jasmijn Lanjouw (A2B) hangt vanaf 15 juli in het Rijksmuseum. Haar kunstwerk ‘De roboticales van dr. Tulpstekker’ (haar moderne versie van ‘De anatomische les van dr. Nicolaas Tulp’ van Rembrandt van Rijn) is gekozen om deel uit te maken van de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’, een van de activiteiten waarmee het Rijksmuseum dit jaar de 350ste sterfdag van Rembrandt van Rijn viert.

Voor die tentoonstelling kon eenieder een kunstwerk insturen. Er kwamen inzendingen uit Nederland, maar ook uit landen als Azerbeidzjan, Armenië, Canada, Iran, Japan en Portugal. Mensen stuurden schilderijen en tekeningen in, maar ook foto’s, borduurwerken, houtwerken, sculpturen en video-installaties. Van de bijna 8500 inzendingen kwamen er bijna duizend van kinderen.

Jasmijn is natuurlijk ontzettend blij en kijkt erg uit naar de opening op 15 juli, waar ze natuurlijk bij aanwezig mag zijn. Haar kunstwerk zal na de opening tot en met 15 september in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum te bezichtigen zijn.

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend