Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Nieuwe OSG-vleugel valt in de smaak bij Lenteconcert

5 apr 2019


Een Lenteconcert om bij te schrijven in het grote OSG-boek. De eerste editie met de nieuwe vleugel, een Yamaha C3. Daar wisten verschillende leerlingen wel raad mee, dat nieuwe klavier. Onder andere Renske Schavemaker, Timo Numan, Flint Bergsma, Fleur Halfweeg en Anneline Bataille lieten de toetsen dansen. Flint met een bijzondere uitvoering van ‘Dot’ van Chilly Gonzales, bijvoorbeeld, en Annelinde met een wals van Chopin.

De muziekdocenten Ruud Hoogenboom, Rosie Derksen en Sonja Steiger zijn uiteraard erg in hun nopjes met de vleugel in de aula. Het plan is om er regelmatig mini-/lunch-concerten mee te gaan geven. Het legertje pianospelende leerlingen lijkt ook wel te groeien.

Maar er was uiteraard niet alleen pianomuziek tijdens het Lenteconcert. De zussen Kyra en Fenne Hoogeboom speelden viool & harp, Bente en Minka Heijma speelden blok- en dwarsfluit, bijvoorbeeld. Verder waren er ook groepen: mevrouw Betsie (Britt, Mirte, Gaby & Emma) coverden Bruno Mars, Sisyphus’ Stone (Brammert, Tristan, Tobias, Levi en Timo) waagde zich aan akoestische versies van de Eagles en The Beatles. Mooie zangpartijen waren er van Julia Jonkers, Fleur Halfweeg (met een eigen compositie), Quinty Martens & Lies van Berkum, In-Sook Pinxteren en Anne Collas. De presentatie was in handen van Jikke Veldhorst en Merel Visser.

De nieuwe vleugel zal ook te beluisteren zijn tijdens de feestweek OSG 150, begin juni. Als alles meezit, komt oud-leerling en concertpianist Ramon van Engelenhoven – die heeft geholpen de Yamaha C3 te vinden – dan wat spelen op dinsdagavond 4 juni, tijdens de Familiedag op de OSG. Meer informatie daarover volgt uiteraard nog. #osgwestfriesland #weareosg

Klik hier voor het fotoalbum

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend