Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

OSG vanaf 1 januari 2018 een rookvrije school

21 dec 2017


De OSG zal met ingang van 1 januari 2018 officieel een rookvrije school zijn. In de praktijk

betekent dit dat er niet meer op het terrein van de school gerookt mag worden. De voormalige brommerruimte, die tot dusver nog in gebruik was als rookruimte, wordt weer teruggegeven aan de brommers en scooters. Daarmee komt tussen de 500- en 700-lokalen aparte ruimte vrij voor elektrische fietsen.

Het plan was aanvankelijk om de OSG vanaf het schooljaar 2018-2019 rookvrij te maken. Na de actie ‘Stoptober’ is het aantal rokende leerlingen en personeelsleden echter tot een uiterst kleine groep geslonken. Leerlingen- en ouderraad juichten het initiatief toe om op basis daarvan de rookvrije status naar voren te halen. ‘Dat past ook bij onze status van Gezonde School’, aldus

directeur Peter Snoek.

De rookruimte in de personeelskamer wordt met ingang van het nieuwe jaar eveneens gesloten.

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend

Nieuwe wachtwoorden schoolaccount nodig

Als gevolg van een hackpoging zijn alle wachtwoorden op school sinds vanmiddag, vrijdag 22 juni, onbruikbaar. Alle leerlingen en personeelsleden moeten een nieuw wachtwoord aanmaken voor hun schoolaccount. Dat kan alleen op een schoolcomputer gebeuren; dit kan dus pas vanaf maandagmorgen 25 juni.

Nu de geldende wachtwoorden onbruikbaar zijn geworden, is ook Magister niet toegankelijk. Eerste- en tweedeklassers kunnen daardoor ook niet (meer) inzien welk huiswerk er voor maandag stond gepland. Derde-, vierde- en vijfdeklassers beginnen maandag aan de toetsweek – zij weten precies wat er getoetst gaat worden.

Vanmiddag (vrijdag) zou om 17.00 uur de inschrijving voor de sportoriëntatie worden opengesteld. Ruim 300 leerlingen uit de bovenbouw zouden daarvoor moeten inloggen. De inschrijving gaat nu dinsdag 26 juni om 17.00 uur open, je kunt dan tot donderdag 17.00 uur terecht.

Maandag volgt nadere communicatie, ook richting ouders/verzorgers.