Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Rekentoets telt in 2018 al niet meer mee voor vwo-diploma

19 dec 2017


De rekentoets telt niet meer mee voor het vwo-diploma. Het kabinet heeft ingestemd met een voorstel van minister Slob hierover. In de rest van het voortgezet onderwijs telt de omstreden toets al sinds 2016 niet meer mee. 

In het regeerakkoord van het nieuwe kabinet is al afgesproken dat de rekentoets gaat verdwijnen en dat er een alternatief moet komen. Maar op het vwo kon een onvoldoende voor de toets intussen nog steeds betekenen dat een leerling zijn diploma niet haalde. 

CDA en D66 drongen er vorige week, bij de behandeling van de onderwijsbegroting, op aan dat Slob daar snel een einde aan zou maken. Hij zei toen dat hij zou proberen het nog voor de Kerst te regelen, zodat vwo'ers die in 2018 examen doen er meteen profijt van hebben. (Bron: NOS.nl)

Ga terug

OSG West-Friesland

De OSG is een school waar leerlingen in een veilig en
inspirerend leer- en leefklimaat tot optimale prestaties
kunnen komen. Met respect voor de eigenheid van
iedere leerling streven wij naar het geven van onderwijs
op maat en ondersteuning die adequaat, efficiënt
en effectief is.

 

 

 

Contact OSG West Friesland
Bontekoestraat 3
1623 LL Hoorn
(0229) 24 62 64

osgwestfriesland@atlascollege.nl
 kvk: 37153438  - btwnr.: 8209.71.054.B.01

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend