Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend
westfriesland westfriesland westfriesland westfriesland

Technasium

6 nov 2020


Het Technasium is een landelijke formule voor bètatechnisch onderwijs op havo en vwo. Voor leerlingen op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. In dit erkende eindexamenvak werken leerlingen, van brugklas tot en met het examen, in teamverband projectmatig aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk.

Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen competenties en vaardigheden als creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

Op de OSG krijgen de leerlingen les in de Technasiumwerkplaats.

Profielkeuzevak

Om het vak Onderzoek & Ontwerpen op het havo te mogen aanbieden, heeft de OSG toestemming gekregen van het ministerie van OCW. Onderzoek & Ontwerpen is een verplicht profielkeuzevak binnen de profielen Natuur & Gezondheid en/of Natuur & Techniek.

 

Ga terug

Samen, Cultureel, Eigenzinnig, Onderzoekend